Expositie Van de Heren en Van de Dames Liefde

Voor de 2e maal houden wij bij Galerie Jabelle een expositie met als thema de liefde tussen / van gelijkgeslachten. Man/man/vrouw/vrouw

Wij zijn van mening dat zo’n tentoonstelling (helaas) nog nodig is en dat we even de queer liefde in het zonnetje zetten is omdat acceptatie en emancipatie daarvan nog steeds wordt tegen gewerkt. Liefde is liefde en het zou dus niet hoeven uit te maken met wie je handje in handje loopt, het bed deelt of een verbintenis aangaat. Wij hopen dan ook dat eens de expositie van de heren en van de dames liefde overbodig zal zijn en zal worden omgevormd tot Van de Liefde.

Nieuwe Tentoonstelling: Suus Suiker en Karin Vermeer

Op zaterdag 3 juni om 16.00 uur openen we weer een nieuwe tentoonstelling in galerie Jabelle! Ditmaal etaleren we werken van de kunstenaars Suus Suiker en Karin Vermeer. Suus Suiker

Suus Suiker staat bekend om haar encaustische mixed-media schilderkunst, waarbij ze hyperrealistische natuurtaferelen op doek zet met behulp van gepigmenteerde bijenwas. Deze unieke techniek, waarbij lagen aan gekleurde bijenwas over elkaar aangebracht worden op doek, zorgt ervoor dat haar werk een realistische en toch dromerige uitstraling krijgt. De natuurtaferelen zuigen je er in, als toeschouwer vraag je je af hoe het zou zijn om tussen de uitgesproken bloesem te lopen die vaak terugkeert in haar kunst.

Karin Vermeer Karin Vermeer maakt prachtige werken; veelal bewerkte portretten. Ze werkt met verschillende materialen zoals het mixen van digitale en analoge fotografie. Haar werk krijgt hierdoor een ietwat geheimzinnige uitstraling. Vermeer is al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in mode en vrouwenportretten. Haar karakteristieke stijl ontwikkelde zich doordat ze de onnatuurlijke manier opmerkte waarop foto’s van fotomodellen werden gemanipuleerd in de media.
De expositie zal te zien blijven tot 3 juli

Suus Suiker

Karin Vermeer

Opening expositie Vrouwen power

Op 4 maart is de nieuwste expositie van Galerie Jabelle geopend. In de expositie met de titel Vrouwen power zijn 8 verschillende kunstenaressen uitgenodigd om hun werk te komen exposeren om zo alle sterke vrouwen te vieren.

Art Route Schiedam

9 – 12 FEBRUARI 11.00 -19.00 UUR

Galerie Jabelle – Jacques Tange, Lange Haven 70, Schiedam is dan ook geopend!

Wij hebben op zaterdag 11 februari 2 optredens, om 16 en 18 uur van de Polar Twins

https://www.youtube.com/watch?v=SPDlsWNPmfk

Twaalf culturele instellingen hebben zich verenigd en een aantrekkelijke kunstroute samengesteld. Wandel ca 5 km door het historische stadscentrum, langs molens, grachten en het stadspark de Plantage. Er is niet alleen mooie kunst te zien maar ook zijn er meerdere muziekoptredens om van te genieten!

Check www.artrouteschiedam.nl voor een beschrijving van alle locaties en actuele informatie.

Gratis toegankelijk. Wij zijn nummer 7 op de kaart.

20230131_152302

Tentoonstelling Vrouwenpower

4 MAART 2023 VANAF 16.00

Wij nodigen u van harte uit voor de Tentoonstelling Vrouwenpower in Galerie Jabelle.

Op 4 maart 2023 zal deze geopend worden door 

Drag Queen “Aurora Bella”, Muziek D.J. Josine

De Internationale Vrouwendag op 8 maart is een goede gelegenheid om met 8 vrouwelijke exposanten Vrouwenpower in vele facetten tot uitdrukking te brengen om zo alle sterke vrouwen te vieren.

De getoonde werken zijn zeer divers, zowel in uitvoering, vorm, stijl als materiaalkeuze. 


De deelnemende kunstenaars zijn:

20230131_152302

Henriëtte van Gasteren

zelfportretten foto

 Angeles Nieto

draadwerken

Lisa van Noorden  

wandobjecten

Sarah van der Pols

tekeningen

 

Belinda Schulze

beelden

Brita Seiferd

hyperrealische schilderijen

Birgitta Sundström Jansdotter

schilderijen 

Karin Vermeer

mixed media.

Naast deze expositie zullen er op de 1e verdieping de Power Vrouwen van Jacques Tange te zien zijn.

De Internaionale Vrouwendag heeft al meer dan een eeuw wortels in bewegingen om tot een rechtvaardiger samenleving te komen, waarin iedereen gelijkwaardig is. We vinden het jammer dat de nadrukkelijke aandacht voor vrouwen nog steeds nodig is. Het geslacht van de kunstenaar hoort bij waardering geen rol te spelen. We blijven opkomen voor “Mensenpower”.

 Juist vanwege de nog zo nodige aandacht voor emancipatie willen we de start van de tentoonstelling een bijzonder karakter geven. 

Op 4 maart beginnen we vanaf 16.00 uur met een bruisende opening onder het genot van kunst, muziek D.J. Josine en veel meer. We hebben daarvoor de Drag Queen “Aurora Bella” weten te strikken, een gouden greep in onze ogen. Met welgekozen woorden zal zij op passende wijze ervoor zorgen dat de tentoongestelde werken en de maaksters ervan de volle aandacht krijgen die ze verdienen.

Win exclusieve Jacques Tange merchandise!

We denken dat niemand weet dat in deze Drag Queen een bekende Schiedammer schuil gaat. Het verraste ons ook, vooral toen er bereidheid bleek om voor het eerst, en niet anoniem in Schiedam op te treden. Om de spanning te verhogen dagen wij belangstellenden uit te voorspellen welke bekende Schiedammer dit is. Onder goede voorspellers zal uit onze exclusieve Jacques Tange merchandise collectie iets naar keuze worden verloot.

Voorspellingen welke bekende Schiedammer onder de huid van “Aurora Bella” schuil gaat moeten uiterlijk op 2 maart bij Galerie Jabelle, Lange Haven 70 – Schiedam in de brievenbus liggen.

Ook als er geen goede voorspellingen zijn zal haar identiteit tijdens de opening worden onthuld. We verwachten dat ook dit voor velen een verrassing zal worden.

Previous exhibitions

September 4 2022 – Opening new location gallery. The doors of the new location of our gallery ‘Jabelle’ have opened on the 4th of September 2022! Our first exhibtion featured work from artists Wilhelmina and Katinka Krijgsman. 

 

November 16/17 – 2019: Open Ateliers Schiedam. Schie 50, Schiedam.

 

Oktober 13 – 2019: Kunstborrel met een Mexicaanse twist bij Galerie & Artstudio Jacques Tange vanaf 16:00 uur. Dit keer i.s.m. Restaurant 1714 / Drinks & Bites. Galerie & Art Studio Jacques Tange Schie 50, 3111NG Schiedam.

 

Oktober 17 – 2019: Meet & Greet JT bij Restaurant 1714/ Drinks & Bites. Vanaf 17.14 uur kunt u hem ontmoeten en met hem in gesprek gaan. U kunt ook een 3 gangen Tange menu bestellen voor de aantrekkelijke prijs van € 29.50. Restaurant 1714 Drinks & Bites Lange Haven 30, Schiedam.

 

April 13 t/m 28 – 2019: Old Stuff, Old Prices:  U bent van harte welkom op zaterdag 13 april in de Studio van Jacques om de opening bij te wonen. Prachtige oudere werken voor oude prijzen.    

 

December/januari 2018/2019: Exhibition at the beautiful Dock gallery, Veerhaven 4 Rotterdam

 

October 2018: Exhibition at the ”Willy Wonka Villa – gallery” Middelburg. Tange’s work is traveling back to Zeeland, his roots, during the entire month of October for an exhibtion at the Willy Wonka Gallery in Middelburg. This gallery is home of a charity cause that makes holidays possible for families with chronically ill children. Find more information on their official website.